Anbefalt vitaminer for gravide

Vitaminer for gravide

Som gravid er det viktig med et sunt og variert kosthold for både deg selv og for fosterets utvikling. Det er derfor naturlig å tenke over hvilke vitaminer og mineraler som er spesielt gunstige i denne perioden, og forsikre seg om at man inntar passelige mengder for både ditt og barnets behov.

Ved hjelp av et vitamintilskudd kan man enkelt få en oversikt over hvor mye man inntar, og dette er derfor for mange den enkle utveien. På denne måten trenger man ikke bekymre seg over om kosten dekker alle områdene som er nødvendig eller ikke.

 

Les mer: Den ultimate vitaminguiden

 

Multivitamin for gravide

En mulig løsning for å dekke det hverdagslige vitaminbehovet er ved multivitaminer. Denne rutinen kan du gjerne starte med fra du planlegger graviditeten slik at du sikrer deg de vitaminene du trenger hver dag. Dette behovet kan du enkelt dekke ved hjelp av våre Daily Vitamins

 

Les mer: Hva er multivitaminer?

 

D-vitamin for gravide

Uansett om du er gravid eller ei er det anbefalt å få i seg 10 mikrogram vitamin D hver dag. D-vitamin kan du få ved hjelp av blant annet fet fisk eller sollys. Mange nordmenn har mangel på vitamin D, og ønsker derfor å dekke behovet ved hjelp av et tilskudd. Mor sitt nivå av D-vitamin har en påvirkning på babyens nivå ved fødselen, og det er derfor essensielt å tenke over inntaket av vitamin D som gravid.

Hos oss får du vitamin D3 kapsler slik at du enkelt kan konsumere behovet som trengs. D3 vitaminer er nødvendig for benskjørhet, bedre immunforsvaret og for å opprettholde en normal celledeling.

 

Les mer: Hvordan få i seg nok vitamin D?

 

Omega 3 for gravide

Videre anbefales det som gravid å innta minst 200 mg av omega-3 fettsyren DHA. Dette er viktig for barnets utvikling av hjernen og nervesystemet, for å sikre at syn og kognitiv funksjon utvikler seg riktig. Dette kan man få i kosten ved fet fisk, nøtter og frø, eller man kan ta et omega 3 tilskudd. Omega 3 kapsler får du hos oss, slik at du opprettholder både egen og fosterets utvikling av synet, hjernen og leddenes funksjoner.

 

Les mer: Hvorfor ta omega 3?

Back to blog