Den ultimate vitaminguiden

Vitaminer er livsviktige for alle mennesker, hvor man ved for lite eller for mye inntak kan utvikle sykdom. Vi trenger hele spekteret av vitaminer for å kunne leve et sunt og langt liv, hvor mangel på ett vitamin kan få kroppen i ubalanse. Disse kan man enten få gjennom kosten eller ved hjelp av vitamintilskudd. 

Vitaminer er ikke en erstatning for mat, noe mange tror. Kalorier, proteiner og fett er blant de mange næringsstoffene som finnes i mat og som kroppen trenger for å fungere optimalt. Ved hjelp av vitaminer vil de hjelpe kroppen å få riktig mengde og utnyttelse av disse næringsstoffene. 

 

Hvordan få i seg nok vitamin?

Det er varierende hvordan man ønsker å få i seg tilstrekkelig mengde av de nødvendige vitaminene. For mange holder det med et variert kosthold av mat, mens flere verdsetter et tilskudd av vitaminer for å være sikker på at man dekker det behovet som er nødvendig. 

Som nevnt innledningsvis kan også for mye vitamininntak være skadelig. Dette gjelder hovedsakelig A, D, E og K som et fettløselige vitaminer. Grunnen til dette er at kroppen ikke klarer å skille ut overskuddet gjennom urinen, slik som den kan med de vannløselige vitaminene. 

 

Vitamin D

D vitamin, også kalt sol vitamin, er en samlebetegnelse for vitamin D3 og D2. D3 vitaminer er nødvendig for skjelettet og tennene, for å redusere benskjørhet, bedre immunforsvaret og for å opprettholde normal celledeling. Lav D vitamin kan føre til sykdom, muskelverk, muskeltretthet og depressive tanker.

Når man blir eksponert for sollys vil kroppen selv danne vitamin D3 samtidig som man kan få det ved matvarer som fet fisk og egg. Tilskudd av vitamin D er for flere viktig, spesielt dersom man er vegetarianere, veganere, er lite ute i solen eller ikke spiser fisk. Samtidig er dette sett på som essensielle gravid vitaminer og for ammende. 

Vi tilbyr Vit D3 2000 som er et kosttilskudd man tar ved hjelp av kapsler. På denne måten kan man enkelt forsikre seg om at man har tilstrekkelig mengde av D3 vitaminer, og forhindrer de ulempene et underskudd bringer med seg.

Les mer: Hvordan få i seg nok vitamin D?

 

Multivitaminer

Multivitamin er et universal kosttilskudd som inneholder de fleste essensielle vitaminene og mineralene kroppen trenger. Et inntak av multivitaminer vil være med på å styrke immunforsvaret og gi et overskudd i en travel hverdag. 

Daily vits tas helst etter et måltid og kan være nødvendig å ta dersom man ikke får i seg nok næring som i et sunt og variert kosthold, eller om man har et lavt energiinntak. 

Daily vitamins får du ved hjelp av vitaminkapsler slik at du kan være bekymringsfri for ditt daglige vitamin inntak.

 

Omega 3

Omega 3 er en essensiell fettsyre som kroppen ikke produserer selv og man må derfor få dette via kosten eller kosttilskudd. Inntak av omega 3 gir flere helsefordeler, slik som økt fettforbrenning, lavere kolestrol og mindre leddsmerter. Samtidig kan det forebygge kreft og hjerte og karsykdommer. 

Ved et underskudd av omega 3 kan dette gi uheldige konsekvenser for kognitive funksjoner og mental helse. Inntak av omega 3 er spesielt viktig for barn og gravide, for å sikre at syn og kognitiv funksjon utvikler seg riktig.

Et tilskudd av omega 3 kan eksempelvis tas ved tran, men for de som ikke liker smaken verdsetter flere omega 3 kapsler. Omega-3 softgels dekker omfanget av omega 3 kroppen trenger for å fungere optimalt.

Les mer: Hvorfor ta omega 3?

 

Back to blog