Ambassadør

Bli influencer

Sjekk ut vår influencer blogg for nyttige tips og ressurser for våre ambassadører! Vilkårene våre kan være greit å sette seg inn i, men er ikke skrevet i stein, det kan gjøres unntak. Etter å ha fylt ut det korte skjemaet under vil du motta en mail for å gå videre i prosessen.

Hva jobber jeg med som ambassadør?

Influencere har flere oppgaver, dette gjør en ambassadør:

1. Lage innhold

2. Selge produkter, ofte ved hjelp av rabattkoder

3. Bygge community

Promoteringen foregår ofte gjennom instagram, de fleste er da såkalte "instagram ambassadører". Men markedsføringen kan også gjøres via Tiktok eller Youtube. Det er også mulig å få sin egen influencer side.

Lage innhold som influencer

Innhold er som regel video, eksempelvis reels eller bilder.

Selge produkter

Dette handler i stor grad om å bygge en "plattform" hvor følgere tar i mot dine anbefalinger. Her er det viktig å holde seg konsistent og troverdig. Vi har gjort det enkelt å holde det troverdig ved at influencere har full retur-rett på alt de mottar, også det de mottar gratis. I den grad man gir en review er det viktig at man også kan nevne det negative, det er sjeldent at et produkt faktisk vil passe alle, og det beste er når influenceren klarer å hjelpe rett person og finne riktig produkt. Et salg som blir bomkjøp er hverken bra for influenceren, kjøperen eller firmaet som må behandle returen.

Community bygging

Influencere er i sin natur mer engasjert enn gjennomsnittet og kan bidra til å holde liv i fellesskap ved å skape diskusjon og komme med gode innspill. 

 

Hvordan bli influencer

Vi har skrevet litt om hvordan du blir en influencer, da med spesielt fokus på instagram, men prinsippene er de samme og gjelder for Tiktok, Pinterest og andre sosiale medier. Man forbinder ofte influencere med instagram ambassadører som mottar sponsede produkter. Når du skal bli ambassadør for et produkt er det ofte et krav å kunne ta fine bilder. 

Hvordan bli sponset på instagram? 

1. Ta fine bilder

2. Ha mange følgere

3. Ha engasjerte følgere som stoler på deg 

Hvor mye og hvordan tjener man penger?

Hvor mye ambassadører tjener varierer veldig. De største influencerne har som regel en pris på tusenvis av kroner for en post på instagram, så de aller største influencerne kan tjene flere hundre tusen i året. En annen vanlig modell er gratis sponsede produkter og provisjon. Så hvordan influencere tjener penger varierer altså fra avtale til avtale med firmaene de samarbeider med. Retina har for det meste provisjon og sponsede produkter, men kan også tilby fastpris. 

 

Avslutte som ambassadør

Noen ganger er det andre ting i livet som er i fokus enn å promotere sponsede produkter på instagram eller dele rabattkoder, og det er helt greit! Ønsker du ikke lenger å motta ambassadør-mailer og være en del av ambassadør kan du melde deg av her: