Oppskrift: Proteinbrød

Proteinpulver kan brukes til mange ting, blant annet baking. Brød er hverdagskost en gjennomsnittlig nordmann spiser hver dag, enten på matpakken, til frokost, som mellommåltid eller kveldsmat. Vi har funnet frem oppskrifter for deg som ønsker du å bake et proteinrikt brød hjemme. Proteinbrød inneholder mye proteiner og er laget med sunne varer som har lite fett og sukker i seg. 

Proteinbrød 

Ingredienser

  • 350 gram havremel
  • 1 ss bakepulver
  • 100 gram proteinpulver (nøytralt)
  • 400 gram mager cottage cheese (1 boks)
  • 4 egg
  • 2 ts salt

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 175 grader 
  • Bland de tørre ingrediensene i en bolle
  • Bland cottage cheese og egg i en annen bolle og miks med stavmikser
  • Vend inn de tørre ingrediensene (litt og litt) og kna til en seig deig
  • Fordel deigen i en brødform (eventuelt med bakepapir da den blir lettere å løsne)
  • Dekk toppen av brødet med bakepapir og sett brødet på nederste rille og bak i 45 minutter (fest bakepapiret under brødformen) 
  • Ta brødet ut av formen og avkjøl på rist

Velbekomme!

Tips: 

  • Brødet har en tendens til å bli tørt på kort tid, det kan anbefales å fryse det ned i ferdige skiver

 

Banan proteinbrød

Banan sies å være en underfrukt, ikke bare er den en populær treningsfrukt, men den kan også brukes til å forbedre konsistensen og gi sødme i proteinsmoothier, shakes, proteinpannekaker og den kan bakes med. Bananbrød har blitt svært populært, men har i utgangspunktet ikke mye proteiner, derfor har vi funnet en oppskrift som gjør det tradisjonelle bananbrødet enda mer proteinrik og praktisk til trening. 

Ingredienser

  • 2-3 stk overmodne bananer
  • 4 egg
  • 1 dl melk (kan erstattes med soya eller havremelk)
  • 140 gram havremel (blend havregryn i en foodprocessor for en billigere variant)
  • 80-100 gram kokosmel
  • 60 gram med proteinpulver (vanilje eller nøytral)
  • 1 ts kanel
  • 1-2 ts kardemomme
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 3 ss sukrin eller sukker (eller annen søtning)

Fremgangsmåte

  • Mos bananer i egen skål (med gaffel eller stavmikser)
  • Bland alle de tørre ingrediensene sammen
  • Tilsett egg og melk i skålen med bananer, bland godt sammen
  • Rør inn de tørre ingrediensene med egg, melk og banan
  • Ha røren i en smurt brødform eller med bakepapir. 
  • Stek på 175-180 grader i ca 35-45 minutter
  • Sjekk brødet underveis med en bakepinne når det nærmer seg slutten av steketiden. Brødet er ferdig når det ikke er antydning til deig på pinnen. 
  • Avkjøl brødet i formen i noen minutter etter steking, ta ut og legg på en rist

Server og nyt! 

Tips:

  • Tilsett hakkede valnøtter, pekannøtter eller mandler i deigen eller på toppen av brødet før steking. 
  • Tilsett litt vaniljeekstrakt for et hint av vanilje 
  • Strø litt sjokolade på toppen av brødet eller i deigen før steking
  • Vend inn blåbær eller andre bær i deigen før steking. 

 

Er du interessert i fler oppskrifter med proteinpulver, les også:

Back to blog