Sunnere cookies slår ikke feil og ved å tilsette proteinpulver får man proteinrike cookies man kan nyte mellom måltid eller etter trening. Disse er seige, sprø og mettende, og kan nytes med bedre samvittighet!
Ingredienser
- 250 gram peanuttsmør - gjerne økologisk og kremet versjon, da crunchy peanøttsmør gjør det vanskelig å blande ingrediensene
- 135 gram brunt sukker erstatning - sukrin gold eller kokossukker er gode alternativer
- 30-60g Whey proteinpulver - Vi anbefaler vanilje eller nøytral da disse ikke påvirker smaken i like stor grad
- 1 stort romtemperert egg
Fremgangsmåte
Bland ingrediensene i en bolle og bland godt, gjerne med en håndmikser. Bland til en tykk deig. Form 10-12 små/mellomstore baller og legg de på et stekebrett med bakeark. Press hver ball ned og form de til en cookie. Bak kjeksen i 10-12 minutter på 180 grader eller til kjeksen begynner å bli gylden i kantene. Kjøles ned på kjøkkenbenken og nyt gode proteinrike cookies.
Tips
- Tilføy mørk sjokolade i deigen eller på toppen av cookien før dem stekes i ovnen.
- Kan erstatte peanøttsmør med mandelsmør eller annen kremet nøtt/frøsmør
- Kjeksen er kaloririk og mettende, hver kjeks inneholder ca. 150 kcal
- Prøv deg frem med mengde proteinpulver, noen foretrekker mindre og andre mer
Les også: