Den ultimate guiden til kosttilskudd

Kosttilskudd blir stadig mer populært, og det med god grunn. Studier viser at flere av de ulike kosttilskuddene på markedet har helsefremmende egenskaper som egner seg spesielt godt for treningsentusiaster og idrettsutøvere. 

 

Nybegynner guide: Hva slags supplementer trenger du til trening?

I denne guiden tar vi for oss ulike typer kosttilskudd, hvem som bør bruke disse og når disse bør konsumeres. På denne måten kan du enkelt få en oversikt over de ulike kosttilskuddene. Dersom du ønsker å lese mer om de ulike vil det være mulig å følge en link for mer utfyllende informasjon om hvert enkelt tilskudd.

 

Proteinpulver

Proteinpulver er et svært populært kosttilskudd blant personer i alle aldre. Proteiner er et viktig næringsstoff som bidrar til muskelvekst, reparering av vev og å lage enzymer og hormoner. Bruk av proteinpulver kan også bidra til vekttap da det gir god metthetsfølelse. Hos oss finner du det tradisjonelle proteinpulveret Whey 100, og det nye tilskuddet Clear Whey Isolate i en rekke ulike smaker - finn din favoritt! Se hele vårt utvalg av proteinpulver her.

Les mer om proteinpulver her.

Hvem bør bruke proteinpulver?

Proteintilskudd egner seg for alle som ønsker å øke proteininntaket i kostholdet. Det passer også utmerket som et mellommåltid da det høye proteininnholdet gir god metthetsfølelse. 

Når bør man bruke proteinpulver?

► Etter en treningsøkt

► Som mellommåltid eller som kveldsmat

 

Kreatin

Kreatin er et stoff som finnes naturlig i musklene. Kreatin hjelper musklene til å produsere energi under for eksempel tunge løft eller trening med høy intensitet. Tilskudd av kreatin øker kreatinlagrene, og bidrar til økt styrke og forbedring av ytelse. Ny forskning viser at kreatin også motvirker oppbygging av melkesyre i muskler under trening, noe som kan resultere i en høyere toleranse for melkesyre ved bruk av dette kosttilskuddet. Se vårt utvalg av kreatin her.

Les mer om kreatin her.

Hvem bør bruke kreatin?

Kreatin anbefales for de som ønsker å øke styrke under trening og som har behov for rask restituering. Ønsker du en boost til treningen er kreatin noe for deg!

Når bør man bruke kreatin?

► Gjerne 30 minutter i forkant av en treningsøkt.

► Kan også inkluderes i proteinshake som en restitusjonsdrikk etter trening når musklene bygger seg opp igjen.

 

Pre workout

Pre Workout er utviklet for å gi mer energi slik at du kan yte maksimalt på treningsøkten. Innholdet i PWO har som hensikt å øke energinivå og fokus slik at du kan ta treningen til nye høyder! Koffein er en av de viktigste ingrediensene i Pre Workout og mengden kan variere fra merke til merke. Våre Pre Workout's har sikre mengder koffein slik at du bekymringsfritt kan nyte en iskald kickstarter til treningen. Se vårt utvalg av PWO her.

Les mer om PWO her.

Hvem bør bruke PWO?

Pre Workout egner seg for de som ønsker en energiboost i forkant av en treningsøkt, eller for de som har mangel på energi i hverdagen.

Når bør man ta PWO?

► Gjerne 30 minutter i forkant av en treningsøkt.

 

BCAA

Les mer om fordeler ved bruk av BCAA her.

Hvem bør bruke BCAA?

Trener du aktivt og legger mye press på musklene i form av styrketrening kan BCAA bidra til å restituere raskere slik at du kan trene oftere. 

Når bør man ta BCAA?

► Gjerne 10-15 minutter i forkant av en treningsøkt, eller underveis i treningsøkten for å forhindre ytterligere tretthet. 

 

Glutamin

Glutamine er en byggestein for å lage proteiner i kroppen. Glutamin kosttilskudd kan bidra til å hjelpe tarmfunksjon, immunfunksjon og andre prosesser, spesielt i perioder hvor kroppen utsettes for stress og dermed bruker med glutamin.

Les mer om glutamine her.

Hvem bør bruke glutamin?

De som trener hardt og ofte kan få god uttelling av kosttilskuddet glutamine.

Når bør man ta glutamin?

► Ca. 30 minutter etter en treningsøkt. I etterkant av en treningsøkt øker kroppens evne til å absorbere næringsstoffer.

 

Fat burners

Fat burners kan bidra til å øke tap av fett, med det riktige kostholdet. Fatburners har ulike egenskaper som demping av appetitt, økning i stoffskifte og reduksjon av mengden fett som absorberes i kroppen. Dette gjør det enklere å gå ned i fettprosent. Se vår Fat Burner Hardcore her.

Les mer om fatburners her.

Hvem bør bruke fat burners?

Fat burners egner seg for de som ønsker å redusere fettprosent.

Når bør man ta fat burners?

► På morgenen eller på dagtid. Enkelte fat burners kan inneholde enkelte ingredienser som kan gi mer våkenhet, og det anbefales derfor ikke å ta fat burners på kveldstid.

Back to blog