Hva er Proteinpulver?

Proteinpulver er et kosttilskudd med høye konsentrerte mengder av protein, og tas naturlig opp i kroppen som andre proteinrike produkter, for eksempel kylling og egg. Når man ønsker å øke prestasjoner, enten på løpebanen eller på treningsstudio er det viktig med et proteinrikt og sunt kosthold. Derfor er proteinpulver et smart og lett tilskudd for de som ikke får i seg nok kalorier eller proteiner via kostholdet.

Proteinpulver er laget av myse, som blir produsert i kumelk. For noen år siden var myse et avfallsprodukt, og det var ost og kasein som ble produsert og tatt vare på fra melken. Det tok noen år før man klarte å utvikle et pulver med høyt innhold av protein og lavere innhold av fett og karbohydrater, men nå er myseproteinet på markedet og mer populært enn noen gang tidligere. 

Les mer om protein her!

Når skal man ta proteinpulver?

Proteinpulver er laget for de som trener mye, spesielt til de som ønsker å bygge muskler eller vedlikeholde muskelmasse. Det kan også tas av eldre, de som vil opp i vekt, ned i vekt eller mennesker som sliter med å få i seg nok kalorier og proteiner i løpet av en dag.

Noen tips:

  • Eldre som sliter med appetitt eller spiser for lite kan få i seg rask næring og kalorier ved bruk av proteinpulver.
  • De som ønsker å gå ned i vekt kan erstatte et måltid med proteinpulver
  • De som ønsker å gå opp i vekt/muskelmasse kan legge til proteinpulver i kostholdet

Det er viktig å si at proteintilskudd ikke skal erstatte et sunt og fast kosthold, dette er ment som et tilleggsprodukt.

Er proteinpulver farlig?

Proteinpulver er ikke ansett som farlig, da det er et kosttilskudd om inneholder ingredienser som kroppen har fra før av. Men det kan være uheldig å erstatte et normalt kosthold med proteinpulver, da man trenger alle næringsstoffene som man får gjennom et sunt og variert kosthold.

 

Forskjellige typer proteinpulver

Whey Proteinpulver

Whey protein kommer i forskjellige varianter, de vanligste er Whey 80 og Whey 100 (isolate). Disse proteinpulverne er høykonsentrert protein og er laget for å tas opp raskt i kroppen. Whey er det beste og billigste alternativet til raske proteiner etter trening. Denne type protein passer utmerket å drikke etter en treningsøkt, da kroppen har behov for byggeklosser som kan bygge opp det man har brytet ned under trening. 

Casein Proteinpulver

Kasein protein er et komplett protein som er laget til å fordøyes langsommere i kroppen. Dette gjør at proteinpulveret passer utmerket til de periodene man går lenger uten mat, for eksempel når man skal legge seg. 

Vegan Proteinpulver

Vegansk proteinpulver er en høykvalitets proteinkilde som er helt fri for animalske produkter. De er typisk basert på soya, erter og ris. Vegansk proteinpulver er relativt nytt på markedet, men har blitt mer og mer populært og det er bedre for miljøet og planeten.  

Se mer tilbud på proteinpulver her.

 

Smaker av proteinpulver

Proteinpulver kommer i utallige mange smaker, og alle smakene fungerer godt til ulikt forbruk. Et proteinpulver med sjokoladesmak passer godt å blande i havregryn, mens vanilje proteinpulver kanskje egner seg bedre i proteinpannekaker og jordbær bedre i smoothies. Det er bare å prøve seg fram og finne sin favorittkombinasjon, smak og merke. 

Er du usikker på hvilket proteinpulver som passer for deg?

Les hvordan velge riktig proteinpulver her. 

 

    Back to blog