Hvordan velge riktig proteinpulver?

Hva er proteinpulver?

Proteinpulver er et kosttilskudd med høykonsentrerte mengder av protein som kan bidra til å øke muskelmasse for personer som driver med styrketrening eller andre aktiviteter hvor maksimal styrke er viktig. Proteinpulver egner seg for de som trenger ekstra tilskudd av proteiner, der inntak av proteiner gjennom kostholdet ikke er tilstrekkelig. Proteinpulver fås i en rekke ulike smaker slik at du enkelt kan velge den smaken du foretrekker.

Les mer om hva proteinpulver er her.

 

Hvem trenger proteinpulver?

✔️For å bygge muskler

Er du en aktiv person som trener mye har du behov for tilførsel av protein for å bygge og vedlikeholde muskler. En proteinshake er enkel og lage og smaker utrolig godt!

✔️For eldre

For eldre personer med lite appetitt kan en proteinshake vært en enkel måte å få i seg energi og næring. 

✔️For vekttap

Ønsker du å gå ned i vekt kan en proteinshake vært en super måltidserstatter. Whey 100 har et lavt kaloriinnhold og et høyt innhold av protein som sørger for at du gir kroppen viktig næring dersom du ligger i et kaloriunderskudd.

 

Hvordan velge riktig proteinpulver?

Proteinpulver kommer i mange ulike smaker og størrelser, med ulikt innhold av protein. Flere av de rimeligere alternativene inneholder ofte mye fett og sukker, og mindre protein. Når du velger proteinpulver bør du derfor se på varedeklarasjonen og velge de produktene som inneholder minst 80 gram protein per 100 gram. De mest kjente formene for proteinpulver er Whey 80 og Whey 100. 

 

Whey 80 VS Whey 100

Både Whey 80 og Whey 100 deler de samme egenskapene som innhold av høykonsentrert protein, men du vil finne et høyere proteininnhold og et lavere innhold av karbohydrater, fett og laktose i Whey 100. Hovedårsaken til dette er selve renselsesprosessen av proteinet hvor Whey 100 gir et renere og mer konsentrert innhold av protein. 

Se tilbud på Whey 100 her.

 

Whey 100 vs Clear Whey Isolate

Clear Whey Isolate er en game changer for de som ikke liker den fyldige teksturen til Whey 100 proteinpulver. Som navnet tilsier har Clear Whey Isolate en klar og gjennomsiktig farge, i motsetning til Whey 100 proteinpulver. Som et vanlig proteinpulver gjennomgår Clear Whey Isolate en renseselsprosess som konsentrerer proteinpulveret. Deretter gjennomgår proteinet en prosess som kalles hydrolyse. Den unike renselsesprosessen resulterer i et lavere innhold fett som fører til et totalt lavere kaloriinnhold. Ernæringsmessig er begge alternativene god valg dersom du ønsker et tilskudd av protein i kostholdet ditt.

Back to blog