Slik bygger du muskler med protein

Proteiner og proteinpulver har blitt et "holy grail" produkt i treningsverden når det gjelder å bygge muskler. Men det er mange ting man kan gjøre for å bygge storke, sterke og definerte muskler med riktig bruk av protein. I dette innlegget vil du lære hvordan man skal bruke proteiner på riktig måte, for å få optimal utbytte av treningen!

1. Spis rene proteiner + tilleggsproteiner

Det er viktig å få i seg rene proteiner fra et vanlig kosthold, slik at man får i seg essensielle fettsyrer og andre viktige mikronæringsstoffer. Man kan selvsagt bruke proteinpulver og andre tilleggsproteiner i tillegg, men dersom man inkluderer rene proteiner vil det være enklere å få i seg den daglige dosen. 

2. Spis proteiner regelmessig

Musklene brytes stadig ned og bygges opp igjen, denne prosessen stopper aldri. Derfor er det viktig å spise proteiner regelmessig slik at oppbyggingsprosessen overgår nedbrytningen. I oppbyggingsfasen må kroppen ha konstante byggeklosser, nemlig proteiner! 

Dersom kroppen har konstant tilgang på proteiner, kan man forhindre nedbrytningsprosessen så mye som mulig. Derfor kan det være lurt å få i seg proteiner i alle måltider, gjerne lite og ofte.

3. Få i deg nok karbohydrater

For at proteinet skal brukes som byggeklosser og ikke omdannes til energi, er det viktig å få i seg karbohydrater. Derfor bør man alltid inkludere andre energikilder i tillegg til proteiner, slik at karbohydratene brukes til energi og proteinet til mer funksjonelle mål. 

4. Drikk nok vann

Vann er et nøkkelelement i den anabolske prosessen, da det hjelper metabolismen og proteintransporten. I tillegg har vann en viktig funksjon for celle-volum prosessen som er en effektiv stimulator for muskelvekst. Dehydrering vil begrense både muskelvekst og styrke i musklene, derfor er det svært viktig å alltid fylle på med nok vann!

5. Fyll opp med protein rett etter trening

Dette er kanskje selvsagt, men det er svært viktig å fylle opp med både proteiner og karbohydrater etter trening. Etter trening tar kroppen opp mer proteiner, som gjør at man kan maksimere muskelinnhentingen. På denne måten kan man øke muskelbyggingen umiddelbart, og dermed få enda bedre effekt av treningsøkten!

Ønsker du å lære mer om proteiner? Les fem myter om proteinpulver her!

Back to blog