Kort og godt om melatonin

Melatonin er et naturlig hormon kroppen produserer. Mørket trigger produksjonen av melatonin, noe som signaliserer kroppen til å sove. Det er derfor du gjerne blir trøtt når du skrur av lyset og lukker øynene. Har du problemer med å sove på kvelden? Visste du at enkelte kan ha behov for tilskudd av melatonin for å øke tretthetsfølelsen ved leggetid? I denne artikkelen tar vi for oss hvorfor du bør bruke melatonin og de ulike fordelene som oppnås ved bruk.

 

Hvorfor bruke melatonin?

Til tross for at kroppen naturlig produserer melatonin er det enkelte som likevel har problemer med innsovningsfasen og å holde en jevn søvn hele natten. Underskudd på søvn kan medføre negative helseaspekter, og det er derfor viktig å sørge for en god natts søvn. Tilskudd av melatonin kan bidra til å øke melatonin produksjon, noe som vil gi økt tretthetsfølelse til en viss grad. Melatonin er et ikke-reseptbelagt kosttilskudd som ikke er vanedannende, og dermed regnes som trygt å bruke for de fleste. Personer under 18 bør likevel rådføre seg med lege før inntak av melatonintilskudd. 

Se våre melatonin kapsler her.

 

Fordeler ved bruk av melatonin

Mer energi

Tilstrekkelig med søvn gir naturligvis mer energi og opplagthet i hverdagen. Du har kanskje kjent på følelsen av å dra på skole eller jobb uten nok søvn? En tilstand de fleste ønsker å unngå. Hodepine og tretthet er de vanligste symptomene på underskudd av søvn, og over tid kan dette resultere i utbrenthet og utmattelse.  

 

Forbedrer immunsystemet

Det er ingen hemmelighet at gode søvnrutiner medfører positive fordeler for immunsystemet. Søvn er en av de viktigste faktorene for helsen til kroppens organer, og spesielt evnen til å helbrede og bekjempe bakterier og infeksjoner. Det er med god grunn at legen ber deg hvile dersom du er syk.

 

Redusere jetlag

Jetlag er et velkjent fenomen som ofte oppstår ved reise mellom ulike tidssoner. Det er en rekke ulike råd som kan forhindre jetlag, men det viser seg at tilskudd av melatonin har god effekt for å bedre opplevelsen av jetlag. Ved jetlag bør melatonin inntas ved leggetid, samtidig som du reduserer skjermbruk for å oppnå full effekt. 

 

Hvordan øke naturlig produksjon av melatonin

Ettersom melatonin er et naturlig produsert hormon kan du selv være med på å øke produksjonen ved å følge noen enkle tips:

► Demp belysning og unngå å se på tv, mobil eller nettbrett noen timer før leggetid.

► Dersom det er mulig bør stressutløsende arbeid reduseres eller avsluttes noen timer timer før leggetid.

► Utsett deg selv for mer dagslys, spesielt på morgenen, slik at kroppen føler et større skille mellom dag og natt. 

► Unngå konsum av koffein etter 17.00.

Back to blog