Hva er kollagen?

Hva er kollagen?

Kollagen er proteiner som finnes naturlig i kroppen. Kollagen er kroppens største protein og består av aminosyrer og byggesteiner for knokler, muskler, tenner, hud og ledd. Man finner kollagen overalt i kroppen, men de største konsentrasjonene ligger i brusk, leddbånd, knokler, sener, muskler og hud. 

Hvorfor trenger vi kollagen?

Funksjonen til kollagen er å gi struktur til huden, stryke muskler og benene i kroppen. Kollagen er sentralt for å bygge opp ødelagt vev og gro nytt vev. Kroppen kan produsere kollagen selv, men det er flere faktorer som er med på å redusere egenproduksjonen. For eksempel aldring, stress, for mye sukker og autoimmune sykdommer. For å motvirke den reduserende egenproduksjonen så kan man ta kollagen i kosttilskudd. 

Hva er kollagen?

Kollagen tilskudd

Tilskudd av kollagen bidrar med å bygge og opprettholde muskelmasse. Kollagen er perfekt for aktive mennesker, og til å bruke som tilskudd sammen med trening. Allerede fra midten av 20-årene reduseres kroppens naturlige produksjon av kollagen. Bruk av kollagen i kosttilskudd har flere helsemessige fordeler som å forbedre hudens helse og styrke ledd og knokler. Kollagen er forebyggende ernæring som kan tas for å bidra til muskel bygging. 

Hvordan sikre nok kollagen?

Kollagen finnes i ulike matvarer, men det er usikkert at det har de samme fordelene som å ta det som kosttilskudd. For å sikre at kroppen får i seg nok mengde med kollagen så kan man ta det som kosttilskudd. Når kroppen får i seg nok kollagen så vil det gi ulike fordeler som nevnt ovenfor. 

Back to blog