Kort og godt om fatburner

Ønsker du å gå ned i vekt eller redusere fettprosenten har du kanskje vurdert fat burner kapsler. Fat burner kapsler kan bidra til å øke stoffskiftet, forbrenne fett og redusere appetitt. De fleste fat burners inneholder også aktive ingredienser som har en påvist effekt på økt energi, noe som gjør det mulig å komme seg gjennom dagen uten å føle seg utmattet. 

 

Fordeler ved fat burners

► Redusere fett- og karbohydratabsorpsjon 

► Dempe appetitt

► Øker metabolismen

 

FAQ: Ofte stilte spørsmål om Fat Burners

Vurderer du å prøve fat burners som kosttilskudd? Markedet består av en rekke ulike produkter og det kan være vanskelig å finne det som passer deg best. Vi har samlet de mest stilte spørsmålene slik at du enkelt kan finne svar på det du lurer på! 

 

Fungerer fat burners?

Fat burners sammen med et sunt kosthold og fysisk aktivitet bidrar til å øke det totale energiforbruket, noe som over tid vil resultere i vekttap. På lik linje med andre kosttilskudd vil du midlertidig ikke oppnå full effekt dersom du ikke spiser riktig eller trener nok. 

 

Hva inneholder fat burners?

Næringsinnholdet i ulike typer fat burners kan variere fra produsent til produsent. De vanligste ingrediensene er koffein, grønn te ekstrakt og carnitine. Før du velger hvilken type fat burner du ønsker å teste ut anbefaler vi å undersøke innholdsdeklarasjonen for å sørge for at produktet inneholder flere av disse aktive ingrediensene, slik at du kan oppnå størst effekt ved bruk.

 ► Koffein

Koffein stimulerer kroppens stoffskifte som kan bidra til å øke forbrenningen. Studier viser til at koffein kan øke stoffskiftet med opp til 16% i løpet av 1 til 2 timer. Fat burners inneholder som regel større mengder koffein, enn produkter som kaffe, te og energidrikker. I tillegg er det en betydelig mindre mengde kalorier ved å innta fat burners sammenlignet med kaffe, te og energidrikker. 

 ► Grønn te ekstrakt

Grønn te ekstrakt er kort fortalt en konsentrert form for grønn te. Grønn te bidrar til å øke metabolismen, og har dermed en positivt effekt på forbrenning. I tillegg kan grønn te ekstrakt redusere fettet du absorberer fra matinntak.

 ► Carnitine 

Carnitine øker stoffskiftet og gir energi, noe som har en positivt effekt på utholdenhet ved aktivitet. Carnitine produserer allerede naturlig i kroppen og spiller en avgjørende rolle i energiproduksjonen siden det er ansvarlig for transport av fettsyrer til mitokondriene. Du kan selv bidra til å øke carnitine nivået i kroppen naturlig ved å konsumere rød kjøtt. Kylling og meieriprodukter inneholder også mindre mengder carnitine. Dersom du ikke konsumerer disse produktene kan tilskudd av carnitine bidra til å øke nivået for deg.

 

Er fat burners farlig?

Nei, fat burners er ikke farlig. På lik linje med andre kosttilskudd kan likevel inntak av for store mengder øke risikoen for bivirkninger. Du bør derfor sørge for å lese bruksanvisningen nøye slik at du ikke overskrider den anbefalte dosen.

Dessverre kan det oppstå tilfeller der produkter inneholder ingredienser som ikke står oppført på innholdsdeklarasjonen. Dette kan i verste fall forårsake alvorlige bivirkninger. Som kunde er det likevel noen forhåndsregler du kan ta: Sørg alltid for at innholdet i produktet er oppgitt på produktsiden. Les gjerne tilbakemeldinger fra andre kunder, og ikke minst - gjør et raskt Google søk for å sørge for at du handler hos en seriøs aktør. 

Back to blog