Alt du trenger å vite om fettprosent

Det finnes mange ulike mål innenfor trening, og flere av de avhenger å holde oversikt over fettprosenten. Den kan fortelle deg viktig informasjon, som blant annet hva kroppen din består av. Når man begynner med styrketrening så er det naturlig å gå opp i vekt, da muskelmassen i kroppen øker. Men man kan likevel gå ned i fettprosent. Dersom man ønsker å gå ned i vekt, eller få definerte muskler - så kan det være lurt å sjekke fettprosenten. 

Hva er fettprosent?

Helt enkelt så er fettprosenten en indikasjon på hvor mye fett som er lagret i kroppens fettlagre. Fettprosenten gir ingen indikasjon på hvor fettet er lagret på kroppen, og derfor kan ikke fettprosenten alltid brukes til å måle helsetilstanden. Men fettprosenten gir likevel en mer nøyaktig måling enn BMI. Selvom fettprosenten kan gi en indikasjon på fremgangen i treningen, så er det forholdet mellom mengde fett og muskler som er viktig for helsen!

Det kan være lurt å ha en indikasjon på hvor stor del av kroppen, uansett hva målet er. Dette gjør det lettere å se om dietten fungerer som den skal. Man ønsker ikke å gå ned i vekt på bekostning av muskelmasse. I tillegg så kan det være skadelig med for lav fettprosent. 

Dersom mesteparten av fettet legger seg rundt livet, så har man en større risiko for å utvikle livsstilssykdommer. Derfor er det også lurt å følge med på livvidden.

Hvordan måle fettprosent?

Det finnes mange måter å måle fettprosent på. Men den enkleste metoden er å bruke en fettkaliper som måler tykkelsen på en hudfold. Man kan også bruke spesielle baderomsvekter som også måler fettprosent!

Ønsker du å gå ned i vekt eller redusere fettprosenten? Sjekk ut vår fat burner!

Back to blog